0618609845
samen twekkelerveld logo
samen twekkelerveld logo
samen twekkelerveld logo

Over ons

Stichting Samen Twekkelerveld is een stichtingsorganisatie die zich inzet voor het stimuleren, organiseren en reguleren van activiteiten in de Gemeente Enschede, primair in de wijk Twekkelerveld. Teneinde het woon- en leefklimaat van haar inwoners in positieve zin te beïnvloeden, rekening houdend met de belangen van alle in deze wijk wonende en werkzame individuen en collectieven en de leefbaarheid en saamhorigheid te bevorderen en te vergroten.
Onze geschiedenis
Stichting Samen Twekkelerveld is opgericht in december 2020 en is van oorsprong begonnen als Vereniging Activiteiten Twekkelerveld in 2010. Een viertal jaar geleden is het bestuur van de Vereniging overgenomen en werd het in de volksmond Samenwerkingsverband genoemd.
Mede door een bestuurder van het Samenwerkingsverband zijn wij in contact gekomen met dhr. Asbreuk van Stichting Hasla. Hun activiteiten m.b.t. hulp aan Sri Lanka kwamen op een lager pitje te staan en ze wilden graag af van hun terrein aan de steenbokstraat. Na vele onderhandelingen met de Gemeente Enschede en stichting Hasla hebben we begin 2020 het terrein in gebruik mogen nemen.
Op dit moment zijn we druk bezig om de loods, de portocabines en het terrein gebruiksklaar te maken voor het organiseren van activiteiten.  Dit doen we samen met onze vrijwilligers die zich hier met hart en ziel voor inzetten.
Wij organiseren activiteiten in de wijk zoals de verlichte carnavalsoptocht, zomerfestival, halloweentocht, sinterklaas en de kerstmarkt. Deze activiteiten worden uitgebreid met workshops, high tea en “alternatieve” dagbesteding.
Bovengenoemde activiteiten genieten veel draagvlak bij de mensen die in de wijk Twekkelerveld wonen en werken. Deze activiteiten vertegenwoordigden een grote maatschappelijke waarde omdat onder de vrijwilligers dat zich inzet voor de activiteiten, het percentage mensen met sociale- en psychische problematiek en mensen met een laag besteedbaar inkomen zoals vermeld zeer ruim vertegenwoordigd is.