0618609845
samen twekkelerveld logo
samen twekkelerveld logo
samen twekkelerveld logo

Verlichte Carnavalsoptocht 18-2-2022

De verlichte carnavalsoptocht van het Twekkelerveld is al sinds 2014 een begrip in Twente. Een bonte verzameling grote en kleine praalwagens, loopgroepen, dansers en individuele deelnemers loopt dwars door de wijk. En natuurlijk ontbreekt ook de muziek niet, die wordt verzorgd door de meelopende muziekverenigingen. Om de verlichte onderdelen goed tot hun recht te laten komen wordt de straatverlichting uitgeschakeld langs de route. De optocht trekt ontzettend veel bezoekers, en veel wijkbewoners staan onder het genot van een hapje en drankje te genieten van het spektakel, dat langs hun voortuin voorbij komt. De verlichte optocht bijt de spits af door als 1e verlichte carnavalsoptocht in Nederland te starten, en is uniek als enige optocht die in de wijk plaats vindt. Met deelnemers uit de hele regio, is het een optocht van formaat geworden.

Persbericht optochtcommissies ‘Enschedese Karnavalsraad’en ‘SamenTwekkelerveld’.

Op zondag 19 december 2021 hebben de vertegenwoordigers van het georganiseerde carnaval E.K.R. en Samen Twekkelerveld een beslissing met het oog op de komende verlichte optocht 2021/2022 genomen. Gezien de besmettingsgebeurtenissen, de druk op de ziekenhuizen en de grote onzekerheid veroorzaakt door de Omikron-variant, zal de verlichte optocht op 18 februari 2022 in Enschede niet gaan plaatsvinden.
"Het carnaval maakt deel uit van de identiteit van Enschede en is een integraal onderdeel van onze gebruiken en cultuur. Het georganiseerde carnaval in Enschede is zich bewust van zijn grote verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden. Op deze manier tonen de carnavalisten in Enschede buitengewone solidariteit, omdat ze in de eerste plaats aan de gemeenschap denken.


De aangesloten verenigingen zullen per direct alle carnavals activiteiten van seizoen 2021/2022 stopzetten en helaas geen feesten meer gaan houden die carnaval gerelateerd zijn, hoe spijtig ze dit ook vinden.
De wijze waarop wij carnaval vieren, willen we graag blijven doen op de manier zoals we gewend zijn en niet met beperkingen.


Wij gaan ervan uit jullie namens de E.K.R. en Samen Twekkelerveld goed te hebben geïnformeerd. We hopen dat we het Carnavalsseizoen 2021-2022 niet helemaal voorbij hoeven laten te gaan. We houden u op de hoogte als we samen met elkaar op een verantwoordelijke wijze nog een carnavalesk feest te kunnen organiseren.

Optocht
regelement

Het reglement bevat belangrijke informatie voor alle deelnemers aan de Verlichte carnavalsoptocht Twekkelerveld. Lees het reglement dan ook goed door.
LEES MEER ......

Inschrijf
formulier

Formulier graag volledig invullen voor aanmelding van deelname aan de verlichte carnavalsoptocht Twekkelerveld.geeeeee
LEES MEER ......

Optocht route
en opstelplaatsen

Belangrijke informatie voor deelnemers m.b.t. de aanrij route, opstelplaatsen en route van de Verlichte optocht Twekkelerveld eeeeeeeeeeeeeeeeeee
LEES MEER ......

Prijzen &
Startgeld

Belangrijke informatie voor deelnemers m.b.t. Prijzen en startgeld van de Verlichte optocht Twekkelerveld eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
LEES MEER ......
Deze informatie is samengesteld en uitgegeven door de optochtcommissie, onderdeel van Stichting Samen Twekkelerveld kortweg SST en is bestemd voor alle Deelnemers aan de “Verlichte Carnavalsoptocht Twekkelerveld”
op vrijdagavond 18-02-2022 in de wijk Twekkelerveld in Enschede